פעילות בשכונת נווה פז

החממה החברתית היא תכנית הדגל של הטכניון לקידום מעורבות חברתית. החממה רותמת לפעילות משותפת חברי סגל, מורים וסטודנטים ובכך מחזקת את המחויבות החברתית של קהילת הטכניון כלפי סביבתו.

החממה פועלת לשיתוף הציבור הרחב בידע האקדמי היחודי הקיים בטכניון וכן לחשיפת הטכניון לידע העשיר המצוי בידי קהילות במטרה לקיים דיאלוג המעשיר את כל המשתתפים ומייצר ערך סינרגטי.

שיתופי הפעולה בין הטכניון כמוסד אקדמי מוביל הממוקם בחיפה לקהילה מחזקים את המחויבות החברתית בקרב מורים וסטודנטים ובכך תורמים לחוסנה של החברה הישראלית.

פעילות החממה החברתית צמחה בפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים ומשתפת כיום פעולה עם סטודנטים ומורים ממגוון תחומי ידע, וכן עם תושבים, עמותות, ארגוני החברה האזרחית, מוסדות תרבות ואמנות, מוסדות אקדמיים מובילים ורשויות מקומיות.

החממה החברתית חברה במספר רשתות בינלאומיות הפועלות לקידום מטרות דומות *.

החממה החברתית הוקמה על ידי פרופ' רחל קלוש מהפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון בתמיכת המועצה להשכלה גבוהה.

אתר החממה משמש מאגר ידע יחודי, המעמיד לרשות הציבור הרחב את תוצרי הפעילות בגישה חופשית. בארכיון הקורסים תוכלו למצוא מידע על פרויקטי עבר, חלקם מומשו בפועל וחלקם נותרו בגדר רעיון והשראה להמשך. מרבית התמונות צולמו על ידי הסטודנטים במהלך הקורסים השונים. עשינו מאמץ לאתר את שמות הצלמים הנוספים: דוברות הטכניון, יוסי שרם, ניצן זוהר, טל זיגדון, אבי בלומברג, יואב בכר. במידה ונפלה טעות מוזמנים לפנות אלינו ונתקן.

מוזמנים לפנות אלינו בשאלות, רעיונות ובקשות.

* Educational Partnership for Innovation in Communities Networks

כתבו עלינו

מארק שלוסברג בטכניון

המעבדה העירונית

פרופ’ מארק שלוסברג מאוניברסיטת אורגון, מתכנן המתמחה בתכנון ערים בנות קיימא, בהנגשת התחבורה הציבורית ובקידום ההליכה ורכיבת האופניים שהה בטכניון בשנת 2016 במסגרת מלגת פולברייט – תכנית של הממשל האמריקאי המעודדת חילופי ידע אקדמי, מקצועי ותרבותי בין מדינות וחילופי סטודנטים ואנשי אקדמיה מצטיינים.

פרופ' שלוסברג יזם את תכנית sustainable city year program – יחד עם עמיתו מאוניברסיטת אורגון, פרופ’ ניקו לארקו. התכנית מהווה פלטפורמה במסגרתה פועלת האוניברסיטה בערים הסמוכות לה ומסייעת לפיתוחן, תוך שימוש בידע ובניסיון שבידי הסטודנטים והמרצים. מודל זה אומץ בטכניון תחת השם “המעבדה העירונית”. רותי דונג, המובילה את הפרויקט בטכניון, מסבירה כי זהו אימוץ ראשון של הפרויקט באוניברסיטה ישראלית, וכי המעבדה כבר עבדה בקרית ים, בנשר ובעכו, יחד עם מרצים ממגוון פקולטות מהטכניון ומאוניברסיטת חיפה.

הצגת תוצרי סטודנטים בשכונת חליסה

סטודנטים בטכניון הציעו הצעות לתכנון שכונת חליסה

במסגרת סטודיו לאדריכלות, הציעו סטודנטים מהפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון הצעות לתכנון מחודש של שכונת חליסה תוך מתן מענה לבעיות המטרידות את תושבי השכונה: מצוקת הדיור, הקשר עם השכונות האחרות בחיפה, ביטחון אישי ועוד.
הפעילות הוצגה לתושבים באירוע לילות רמאדן בשכונה.
סטודיו התחדשות מקומית, סמסטר אביב תשע"ו, מנחה: אדר' מיכל יוקלה

כפיר כהן מהפקולטה להנדסת מכונות

טכנולוגיה עבור הקהילה

סטודנטים בקורס התנהגות פרו חברתית שהתקיים זו השנה השניה בתמיכת החממה החברתית בטכניון בהנחיית ד"ר ליאת לבונטין יזמו והוציאו לפועל פרויקטים חברתיים עם קהילות שונות.
בקורס נלמדו תיאוריות של התנהגות פרו-חברתית, גורמים חברתיים, מצביים ואישיותיים המשפיעים על התנהגות פרו-חברתית ויישומים של התנהגות פרו-חברתית בעבודה ובהתנהגות צרכנית. הסטודנטים בקורס נדרשו ליזום פרויקטים חברתיים המשפרים את חייהם של אנשים וקהילות.
בין הפרויקטים שיצאו אל הפועל: העצמת ילדים בעלי שיתוק מוחין, פתיחת חנות מקוונת למכירת עבודות יד, הדרכת קשישים במיומנויות מחשב, סיוע לבני נוער ועוד.

ניוזלטר

יזמות וחדשנות בנווה פז

הסתיימה שנת הפעילות השישית

הסתיימה שנת הפעילות השישית של החממה!
השנה תמכה החממה במחקרים חברתיים, פרויקטי גמר, קורסים משלבי עשיה חברתית ועוד.