החממה החברתית פועלת לקידום מעורבות חברתית בטכניון, מתוך תפיסה הרואה במעורבות החברתית את תפקידה השלישי של האקדמיה, לצד ההוראה והמחקר.

מטרות החממה

• להוביל את תחום המחויבות והמעורבות החברתית בטכניון באמצעות תמיכה, ליווי, יעוץ ועידוד מנחים, סטודנטים וחוקרים לשלב מרכיבים חברתיים בהוראה ובמחקר.
  • להגביר את המחויבות החברתית של דור העתיד של מנהיגי העתיד, מקבלי ההחלטות ובעלי עניין מתוך האקדמיה ומחוצה לה.
  • להרחיב ידע מבוסס קהילה באמצעות הוראה ומחקר עם קהילות מגוונות.

מה אנחנו עושים?

החממה החברתית יוצרת קשרים ושיתופי פעולה בין קהילות בטכניון ומחוצה לו ומקדמת הוראה ומחקר מבוססי קהילה, שיתוף הדדי בידע ורתימת המשאבים הייחודיים הקיימים בטכניון לטובת צרכים חברתיים.

• קורסים, מחקרים ופרויקטים – החממה תומכת בקורסים, מחקרים ופרויקטים חברתיים בהם מעורבים שותפים מהטכניון (חברי סגל, מורים וסטודנטים) ושותפים מחוץ לטכניון (אזרחים, ארגוני חברה אזרחית, רשויות מקומיות, מוסדות חינוך ותרבות וכיו"ב). הפעילות מקנה קרדיט אקדמי לסטודנטים המשתתפים בה.
  • שיתופי פעולה – החממה פועלת ליצירת דיאלוג בין קהילת הטכניון לציבור הרחב במטרה לשתף ידע, לעודד חדשנות ולייצר ערך סינרגטי.
  • הנגשת ידע – החממה מנגישה את תוצרי פעילותה לציבור הרחב באתר האינטרנט יחודי וברשתות החברתיות. לכניסה למאגרי המידע.
  • קשרים בארץ ובעולם – החממה החברתית מקיימת קשרים עם גופים אזרחיים, מוסדיים ועירוניים רבים ועוסקת ביצירת חיבורים מתאימים והתאמה בין צרכי החברה להזדמנויות הקיימות בטכניון. החממה חברה ברשתות בינלאומיות הפועלות לקידום מטרות דומות, ביניהן רשת EPIC-N האמריקאית ורשת ה- Living Knowledge האירופאית.

היסטוריה

החממה החברתית הוקמה בשנת 2011 על ידי פרופ' רחל קלוש, חברת סגל בפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון בתמיכת המועצה להשכלה גבוהה, המעוניינת לקדם את התחום בארץ. החממה החברתית צמחה בפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים ונקראה בתחילת דרכה "החממה החברתית לדיור וקהילה".

עם הזמן, הרחיבה החממה את תחומי פעילותה וכיום פועלת בשיתוף סטודנטים ומורים ממגוון תחומי ידע בטכניון, וכן עם תושבים, עמותות, ארגוני החברה האזרחית, מוסדות תרבות ואמנות, מוסדות אקדמיים מובילים ורשויות מקומיות.

החממה החברתית פועלת תחת לשכת המשנה הבכיר לנשיא הטכניון ופעילותה מלווה על ידי ועדה אקדמית מוסדית.

מוזמנים.ות לפנות אלינו בשאלות, רעיונות ובקשות.

* הערה: מרבית התמונות באתר האינטרנט צולמו על ידי הסטודנטים בפעילויות השונות. עשינו מאמץ לאתר את שמות הצלמים הנוספים: דוברות הטכניון, יוסי שרם, ניצן זוהר, טל זיגדון, אבי בלומברג, יואב בכר. במידה ונפלה טעות מוזמנים לפנות אלינו ונתקן.

ועדה אקדמית

כתבו עלינו

פרס מעורבות חברתית

פרס הצטיינות חברתית

איריס דורפמן, גונן רודיטי וטל לינדנבאום זכו בפרס מטעם המועצה להשכלה גבוהה על פרויקט שהובילו בשיתוף החממה החברתית בטכניון.
הפרס על שם שוש ברלינסקי-שיינפלד ניתן לחוקרים ולסטודנטים על עשיה חברתית במסגרת האקדמיה וזו הפעם הראשונה שסטודנטים מהטכניון זוכים בו.

EyeRoll

והזוכים הם…

בהאקתון פתרונות טכנולוגיים לבעיות חברתיות שהתקיים לאחרונה בטכניון זכתה קבוצת EyeRoll שפיתחה תוכנה לניטור תנועות עיניים ולקישור התנועות לממשקי IOT סטנדרטיים ומכשירים שונים שתאפשר לאנשים המרותקים למיטתם, דוגמת חולי ALS, לבצע פעולות יומיומיות ולתקשר עם סביבתם.
קבוצת Eyeroll כללה את הסטודנטים יגאל ברנר, אלינור פלר, נתן ילין, שני בונפד וליר אלזרע מהפקולטה למדעי המחשב. 4 קבוצות נוספות זכו בפרסי הצטיינות בקטגוריות: חדשנות, אימפקט, ביצוע והצגה, מענה לצורך.

כפיר כהן מהפקולטה להנדסת מכונות

טכנולוגיה עבור הקהילה

סטודנטים בקורס התנהגות פרו חברתית שהתקיים זו השנה השניה בתמיכת החממה החברתית בטכניון בהנחיית ד"ר ליאת לבונטין יזמו והוציאו לפועל פרויקטים חברתיים עם קהילות שונות.
בקורס נלמדו תיאוריות של התנהגות פרו-חברתית, גורמים חברתיים, מצביים ואישיותיים המשפיעים על התנהגות פרו-חברתית ויישומים של התנהגות פרו-חברתית בעבודה ובהתנהגות צרכנית. הסטודנטים בקורס נדרשו ליזום פרויקטים חברתיים המשפרים את חייהם של אנשים וקהילות.
בין הפרויקטים שיצאו אל הפועל: העצמת ילדים בעלי שיתוק מוחין, פתיחת חנות מקוונת למכירת עבודות יד, הדרכת קשישים במיומנויות מחשב, סיוע לבני נוער ועוד.

מארק שלוסברג בטכניון

המעבדה העירונית

פרופ’ מארק שלוסברג מאוניברסיטת אורגון, מתכנן המתמחה בתכנון ערים בנות קיימא, בהנגשת התחבורה הציבורית ובקידום ההליכה ורכיבת האופניים שהה בטכניון בשנת 2016 במסגרת מלגת פולברייט – תכנית של הממשל האמריקאי המעודדת חילופי ידע אקדמי, מקצועי ותרבותי בין מדינות וחילופי סטודנטים ואנשי אקדמיה מצטיינים.

פרופ' שלוסברג יזם את תכנית sustainable city year program – יחד עם עמיתו מאוניברסיטת אורגון, פרופ’ ניקו לארקו. התכנית מהווה פלטפורמה במסגרתה פועלת האוניברסיטה בערים הסמוכות לה ומסייעת לפיתוחן, תוך שימוש בידע ובניסיון שבידי הסטודנטים והמרצים. מודל זה אומץ בטכניון תחת השם “המעבדה העירונית”. רותי דונג, המובילה את הפרויקט בטכניון, מסבירה כי זהו אימוץ ראשון של הפרויקט באוניברסיטה ישראלית, וכי המעבדה כבר עבדה בקרית ים, בנשר ובעכו, יחד עם מרצים ממגוון פקולטות מהטכניון ומאוניברסיטת חיפה.

הצגת תוצרי סטודנטים בשכונת חליסה

סטודנטים בטכניון הציעו הצעות לתכנון שכונת חליסה

במסגרת סטודיו לאדריכלות, הציעו סטודנטים מהפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון הצעות לתכנון מחודש של שכונת חליסה תוך מתן מענה לבעיות המטרידות את תושבי השכונה: מצוקת הדיור, הקשר עם השכונות האחרות בחיפה, ביטחון אישי ועוד.
הפעילות הוצגה לתושבים באירוע לילות רמאדן בשכונה.
סטודיו התחדשות מקומית, סמסטר אביב תשע"ו, מנחה: אדר' מיכל יוקלה

ניוזלטר

כפיר כהן מהפקולטה להנדסת מכונות

טכנולוגיה עם תושבי ג'סר א-זרקא

איך ניתן להנגיש הון טכנולוגי לקהילות מוחלשות? כיצד ניתן לחזק את הקשרים בין האקדמיה לקהילה? מה עשו סטודנטים מהטכניון בג'סר א-זרקא?
מוזמנים לצפות בסרט המסכם את פעילות הקורס טכנולוגיה עם הקהילה.

למה צריך בעיות שאי אפשר לפתור

סדרת הרצאות לקהל הרחב

החממה החברתית ומתנ"ס רמות ספיר מזמינים את הקהל החיפאי לסדרת הרצאות במגוון תחומי ידע מבית הטכניון.
ההרצאה הראשונה: למה צריך בעיות שאי אפשר לפתור? מרצה: פרופ' לירון ידיציון מהפקולטה להנדסת תעשיה וניהול.

מוכרים/ חלי הרשקוביץ

נפתחה שנת הפעילות השביעית של החממה!

נפתחה שנת הפעילות השביעית של החממה החברתית!
חלי הרשקוביץ זכתה בפרס על עבודתה בנושא הכפרים הלא מוכרים בנגב, ועידת עכו לעירוניות ויום עיון בנושא טכנולוגיה עם קהילות!

יזמות וחדשנות בנווה פז

הסתיימה שנת הפעילות השישית

הסתיימה שנת הפעילות השישית של החממה!
השנה תמכה החממה במחקרים חברתיים, פרויקטי גמר, קורסים משלבי עשיה חברתית ועוד.