מסגד עלי בן אבי טאלב, קלנסואה | مسجد علي بن أبي طالب، قلنسوة - טכניון - החממה החברתית מסגד עלי בן אבי טאלב, קלנסואה | مسجد علي بن أبي طالب، قلنسوة - טכניון - החממה החברתית

ג'ומאן תאיה, ניב בכר
جمان تايه، نيف بيخار

הרצאה והנחיה: ד"ר נטע פניגר, אדר' רות ליברטי-שלו
محاضرة وإرشاد: د. نيطاع فنيجر، المهندسة المعماريّة روت ليبرتي-شاليـڤ

תרגום: כפאח דגש
ترجمة: كفاح دغش

אדריכלות ערבית | אביב 2016
الهندسة المعماريّة العربيّة | ربيع 2016

מסגד עלי בן אבי טאלב בקלנסווה הוא המסגד העתיק ביותר בעיר. המסגד צמח מתוך חורבות מבנה קדום, שהעניק לו את מעמדו הסמלי. ייחודיות המבנה נובעת מצורת ביטויו של המהלך ההיסטורי במבנה עצמו: השינויים שעבר המבנה לאורך השנים מבליטים את מה שקדם להם ומספרים את הסיפור של המבנה והיישוב שהתפתח סביבו.

مسجد علي بن أبي طالب في قلنسوة هو أقدم المساجد في المدينة، وقد بُني على أنقاض مبنى قديم، وهو ما منحه مكانته الرمزيّة. تنبع خصوصية المبنى من شكل التعبير عن الخطوة التاريخيّة في المبنى ذاته: تُبرز التغييرات التي مرّ بها المبنى ما سبقها، وتحكي قصته وقصة البلدة التي تطوّرت في محيطه.