הרעיון להקמת חטיבה חברתית נולד במטרה להעמיק את העשייה החברתית בפקולטות, מעבר לקורסים בלבד. כך, נפתחת הזדמנות ואפשרות לסגל אקדמי ומנהלי וסטודנטים לבחור במעורבות חברתית ובפתרון בעיות מהעולם החברתי.
נעשו שתי פעולות:
1. סיור כלכלה מעגלית בחברה החרדית בחודש מרץ 2022 .בשכונות החרדיות בחיפה מתבצעת ומתפתחת עירוניות מעגלית ייחודית ומרתקת, הנשענת על ערכים של עזרה הדדית, קהילתיות, הסתפקות במועט וקיימות מבחינת "תן דעתך שלא תחריב". מודלים של גמ"ח )גמילות חסדים( המאפשרת השאלת והחזרת ציוד חינם אין-כסף, ומשנת-יוסף המאפשר רכישת מוצרים קבוצתית, מהווים מודל לכלכלה בה ההוצאה הכספית מצומצמת ומדודה וכלכלה המקדמת קיימות כגון הפחתת פסולת והשפעות סביבתיות. יחד עם זאת, מודלים אלה מעלים גם שאלות טכנולוגיות ועירוניות: איך רשת של "סופרים" לא צורכת משטחי קירור ולא משלמת ארנונה? איך חרדים מצמצמים יצור בלאי ואשפה על ידי מודלים אלה? כמה גמ"חים נוכל למצוא באלפון של קהילה חרדית? מי תורם את התשתית, את ההון או את המוצרים ואיך גמ"ח מתנהל?
בסיור פגשו המשתתפים יזמים חברתיים מעוררי השראה, מודלים מרתקים של צרכנות קהילתית, כלכלה מעגלית וקיימות. חלק מהסיור הוקדש לשאלה אם ואיפה שתי הקהילות נפגשות: מה החדשנות הטכניונית יכולה לתרום למודלים כלכליים וקהילתיים אלה, לקדם ולמקצע אותם. וההפך – מה המודלים הללו יכולים ללמד אותנו, בטכניון.
2. דאטתון (האקתון) ייעוד לסטודנטים הלומדים במסלולים של הנדסת מערכות מידע(, באוגוסט 2022 ,להלן הטקסט ממגזין הטכניון :
"תחרות פיתוח מבוססת נתונים – המתמקד בצמצום בזבוז המזון בארץ ובעולם. כ-70 סטודנטים מהטכניון פיתחו פתרונות בתחום זה בשלושה ימים עמוסים ונטולי שינה. המשתתפים, כולם סטודנטים לתואר ראשון בפקולטה להנדסת תעשייה וניהול בטכניון, נדרשו לפתח שיטות חישוביות לניבוי כמות היבול הפנוי שיועמד לרשות "לקט ישראל" בכל זמן נתון בכל אזור בארץ. מערכות אלה יאפשרו לעמותה להיערך מראש ולאסוף את התוצרת החקלאית באופן היעיל ביותר, לצמצם את בזבוז המזון בישראל, ולהגדיל את תרומות המזון שמקבלות מהם עמותות שונות ברחבי הארץ. התחרות נועדה לחשוף את הסטודנטים לעשייה חברתית, לאפשר להם לפתח טכנולוגיות חדשות ולהעלות את המודעות לשתי סוגיות מרכזיות, צמצום בזבוז מזון )כיום מושלך לפח כשליש מהמזון המיוצר בישראל( וצמצום פערים חברתיים )העברת שפע של מצרכים מיותרים לאוכלוסיות נזקקות(. את האירוע פתח פרופ' אביגדור גל, מיוזמי תוכנית הלימודים למדעי הנתונים בטכניון, אחת התכניות החלוצות בעולם. לדבריו, 'האירוע הוא חלק מפעילויות אקטסרא-קוריקולום שנתיות של הפקולטה שנועדו לייצר מודעות חברתית ואתית אצל סטודנטים, מתוך הבנה שעיסוקם המקצועי בעתיד יחייב גישה לנתונים המבטאים סוגיות חברתיות )למשל תוכני מדיה חברתית, נתוני בריאות ועוד('. "