פרויקט אדריכלות ערבית הוא פרויקט יחודי במסגרתו אספו סטודנטים בפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים חומרים אודות מבנים ואתרים שונים תוך עיסוק בסוגיות היסטוריות באדריכלות של המרחב הערבי במזרח התיכון. הסטודנטים עסקו בשאלות מהי "אדריכלות ערבית" )או "אדריכלות פלסטינית"(? מהם מאפייניה של אדריכלות זו ואיזו מורשת אדריכלית נוצרה בישוב הערבי בארץ? היעדרו של ארכיון מסודר בנושא היווה אתגר משמעותי, וחייב את הסטודנטים לאתר חומרים ממקורות שונים ומגוונים, לרבות ראיונות עם אנשים ובני משפחה, איסוף תמונות מתוך אלבומים משפחתיים פרטיים לצד קריאה והיכרות עם המחקר העכשווי על אדריכלות ונוף במרחב הערבי ומחקר היסטורי ראשוני על מבנה/מתחם בו בחרו לעסוק.
הסטודנטים סקרו התפתחות טיפולוגיות אדריכליות שונות במרחב הערבי העירוני והכפרי לאורך המאה ה-20 :בתי אחוזות, גנים ובוסתנים, וילות עירוניות, בתים משותפים, מרחבים ובנינים ציבוריים ודתיים, דנו בבנייה ורנקולרית, באדריכלות מוסלמית ובמודרניזם ערבי ובחנו את האדריכלות שהתפתחה בהשפעת המודרניזם במזה"ת במאה ה-20 כחלק ממערך של מעברי ידע, והשפעות של האימפריה העות'מנית, המנדט הבריטי ומדינת ישראל.
הקורס התקיים בסמסטר חורף עם בשיתוף החוג ללימודי המזרח התיכון והאסלאם באוניברסיטת חיפה.
הסגל האקדמי: אדריכלית רות ליברטי שלו מרצה בכירה בפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון, עוזרת ההוראה שאדן חאמד, ובשנה האחרונה ד"ר עידו שחר מרצה בחוג ללימודי המזרח התיכון והאסלאם באוניברסיטת חיפה.
בקורס השתתפו 28 סטודנטים, מהם 20 מהטכניון ו-8 מאוניברסיטת חיפה. הקורס האחרון הניב 8 עבודות, וחלקן עתידות לעלות לאתר.