גינה קהילתית – מה זה בעצם? מרחב ציבורי של הקהילה, אותה הם מתחזקים למענה. גינה קהילתית כוללת אלמנטים של קיימות המורכבים מסביבה, כלכלה וקהילה.
סביבה – חזרה ועיסוק באדמה וחיבור על ידי גידול המזון וחינוך הדור הבא לתזונה בריאה.
כלכלה – מגבירה את הביטחון התזונתי, המזון הבריא, זמינות של ירקות, פירות ועשבים.
קהילה – מחליטה מה לגדל, מכניסה את הערכים התרבותיים לגינה ופועלת בשילוב עם פעילים ורשויות מקומיות.
סטודיו דזיין בילד Design Build 1:1 של הפקולטה לאדריכלות בטכניון עוסק בשיתוף הסטודנטים עם הקהילה בתכנון ובנייה של חלל לצרכיהם.
הסטודנטים בקורס 2019-2020 התגייסו במטרה לעזור בחידוש הגינה הקהילתית בשכונת רמת בגין חיפה. לאחר מפגש הכרה ושני מפגשי ציבור להצגת התכניות, יצא התכנון לביצוע בעזרת הסטודנטים, מתנדבים, הקהילה המקומית ובשיתוף מתנ"ס רמות בגין, שירותי הרווחה ומחלקת הגנים של עיריית חיפה.
התכנון כולל שיקום מחדש של הגינה – שבילים נגישים, סידור וחלוקה של ערוגות לתושבים, ניתוב מים למקרי שיטפון, אזורי ישיבה. בנוסף, ביתן המאפשר אזור כינוס לתושבים, לילדי הבית הספר היסודי באזור ולמתנ"סים.
הסטודנטים: איילת ברק, אלכסיי קירצ'יק, בר הרשברג, דוניא אבראהים, הבה סעדי, לור פאהום, מוחמד (חמדה) חידר, מרוה אבו-חיט, נעם כהן, עדי בנו, עמית צדיק, רשא נג'אר, שיילה אוסמנוב.
בסוף הסמסטר, הקורס יחד עם התושבים, בנו אתר ואפליקציה לניהול ולשיתוף הקורה בגינה, לרבות חדשות ואירועים. ניתן לצפות בתמונות ומידע נוסף על הפרויקט באתר: http://beginati.org/