זרעים של חדשנות - טכניון - החממה החברתית זרעים של חדשנות - טכניון - החממה החברתית

קורס זרעים של חדשנות | פרופ' מרים ארז ופרופ' ייל הרר | הפקולטה להנדסת תעשייה וניהול

הפרויקט עוסק באתגר ניהול המלאי במפעל חטיפי העמק, הממוקם במגדל העמק, ומתמחה בייצור חטיפים מלוחים.

דברי הסטודנטים המובילים את הפרויקט:

"בעת ביקורנו הראשון במפעל עברנו סיור ראשוני להיכרות סביבת המפעל, כך שמנהל המפעל הציג בפנינו את התהליכים
השונים במפעל. לאחר הסיור התכנסנו במשרדו ושוחחנו על כאבי המפעל: מר מטוס ציין כי גישתו לניהול המלאי היא
רגישות לחוסר, וכי בכל חודש לאחר ביצוע ספירת מלאי ולאחר בחינת תוצאותיה, מתגלים פערי מלאי בפריטים רבים.
יתרה מזו, עבור פריטים מסוימים פערים אלו עקביים. מנהל המפעל הגדיר את פערי המלאי כבעיה מרכזית בה הוא
מנסה לטפל תקופה ארוכה, בחלק מהמקרים ללא הצלחה"

כך בעבודה שיטתית ובחשיבה מעמיקה סטודנטים וסטודנטיות מהפקולטה להנדסת תעשייה וניהול בטכניון הקימו שיטה יעילה לספירת מלאי וניהול הסחורה, שמשולבת במערכת המידע של המפעל.
הפרויקט הזה מאפשר לעסק הממוקם בפריפריה לחסוך זמן, עלויות כספיות, כוח אדם ומטייב את ניהול המידע במפעל,
ולסטודנט להתמודד עם דילמות תפעול מן השטח, כיצד כלים טכנולוגיים וידע מקצועי אקדמי מקפיץ את המפעל בכמה דרגות ידע וניהול.

  • הנדסת תעשיה וניהול
  • פרופ' מרים ארז ופרופ' ייל הרר
  • זרעים של חדשנות
  • תשפ"א