סטודנטיות בטכניון פיתחו אפליקציה שמסייעת לעיוורים לעבור כביש בבטחה

אפליקציה שפיתחו רוני אש ודולב עפרי מהפקולטה להנדסת חשמל בטכניון תסייע להולכי רגל עיוורים ובעלי ליקויי ראייה לחצות כביש מרומזר. האפליקציה הוצגה בכנס בין לאומי להנדסת חשמל שהתקיים באילת וזכתה בפרס לפרויקט מצטיין

פרס מעורבות חברתית

פרס הצטיינות חברתית

איריס דורפמן, גונן רודיטי וטל לינדנבאום זכו בפרס מטעם המועצה להשכלה גבוהה על פרויקט שהובילו בשיתוף החממה החברתית בטכניון.
הפרס על שם שוש ברלינסקי-שיינפלד ניתן לחוקרים ולסטודנטים על עשיה חברתית במסגרת האקדמיה וזו הפעם הראשונה שסטודנטים מהטכניון זוכים בו.

כפיר כהן מהפקולטה להנדסת מכונות

טכנולוגיה עם תושבי ג'סר א-זרקא

איך ניתן להנגיש הון טכנולוגי לקהילות מוחלשות? כיצד ניתן לחזק את הקשרים בין האקדמיה לקהילה? מה עשו סטודנטים מהטכניון בג'סר א-זרקא?
מוזמנים לצפות בסרט המסכם את פעילות הקורס טכנולוגיה עם הקהילה.

EyeRoll

והזוכים הם…

בהאקתון פתרונות טכנולוגיים לבעיות חברתיות שהתקיים לאחרונה בטכניון זכתה קבוצת EyeRoll שפיתחה תוכנה לניטור תנועות עיניים ולקישור התנועות לממשקי IOT סטנדרטיים ומכשירים שונים שתאפשר לאנשים המרותקים למיטתם, דוגמת חולי ALS, לבצע פעולות יומיומיות ולתקשר עם סביבתם.
קבוצת Eyeroll כללה את הסטודנטים יגאל ברנר, אלינור פלר, נתן ילין, שני בונפד וליר אלזרע מהפקולטה למדעי המחשב. 4 קבוצות נוספות זכו בפרסי הצטיינות בקטגוריות: חדשנות, אימפקט, ביצוע והצגה, מענה לצורך.

למה צריך בעיות שאי אפשר לפתור

סדרת הרצאות לקהל הרחב

החממה החברתית ומתנ"ס רמות ספיר מזמינים את הקהל החיפאי לסדרת הרצאות במגוון תחומי ידע מבית הטכניון.
ההרצאה הראשונה: למה צריך בעיות שאי אפשר לפתור? מרצה: פרופ' לירון ידיציון מהפקולטה להנדסת תעשיה וניהול.

כפיר כהן מהפקולטה להנדסת מכונות

טכנולוגיה עבור הקהילה

סטודנטים בקורס התנהגות פרו חברתית שהתקיים זו השנה השניה בתמיכת החממה החברתית בטכניון בהנחיית ד"ר ליאת לבונטין יזמו והוציאו לפועל פרויקטים חברתיים עם קהילות שונות.
בקורס נלמדו תיאוריות של התנהגות פרו-חברתית, גורמים חברתיים, מצביים ואישיותיים המשפיעים על התנהגות פרו-חברתית ויישומים של התנהגות פרו-חברתית בעבודה ובהתנהגות צרכנית. הסטודנטים בקורס נדרשו ליזום פרויקטים חברתיים המשפרים את חייהם של אנשים וקהילות.
בין הפרויקטים שיצאו אל הפועל: העצמת ילדים בעלי שיתוק מוחין, פתיחת חנות מקוונת למכירת עבודות יד, הדרכת קשישים במיומנויות מחשב, סיוע לבני נוער ועוד.

מארק שלוסברג בטכניון

המעבדה העירונית

פרופ’ מארק שלוסברג מאוניברסיטת אורגון, מתכנן המתמחה בתכנון ערים בנות קיימא, בהנגשת התחבורה הציבורית ובקידום ההליכה ורכיבת האופניים שהה בטכניון בשנת 2016 במסגרת מלגת פולברייט – תכנית של הממשל האמריקאי המעודדת חילופי ידע אקדמי, מקצועי ותרבותי בין מדינות וחילופי סטודנטים ואנשי אקדמיה מצטיינים.

פרופ' שלוסברג יזם את תכנית sustainable city year program – יחד עם עמיתו מאוניברסיטת אורגון, פרופ’ ניקו לארקו. התכנית מהווה פלטפורמה במסגרתה פועלת האוניברסיטה בערים הסמוכות לה ומסייעת לפיתוחן, תוך שימוש בידע ובניסיון שבידי הסטודנטים והמרצים. מודל זה אומץ בטכניון תחת השם “המעבדה העירונית”. רותי דונג, המובילה את הפרויקט בטכניון, מסבירה כי זהו אימוץ ראשון של הפרויקט באוניברסיטה ישראלית, וכי המעבדה כבר עבדה בקרית ים, בנשר ובעכו, יחד עם מרצים ממגוון פקולטות מהטכניון ומאוניברסיטת חיפה.

הצגת תוצרי סטודנטים בשכונת חליסה

סטודנטים בטכניון הציעו הצעות לתכנון שכונת חליסה

במסגרת סטודיו לאדריכלות, הציעו סטודנטים מהפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון הצעות לתכנון מחודש של שכונת חליסה תוך מתן מענה לבעיות המטרידות את תושבי השכונה: מצוקת הדיור, הקשר עם השכונות האחרות בחיפה, ביטחון אישי ועוד.
הפעילות הוצגה לתושבים באירוע לילות רמאדן בשכונה.
סטודיו התחדשות מקומית, סמסטר אביב תשע"ו, מנחה: אדר' מיכל יוקלה